Laat deze Ramadan
hoopvol smaken

Doneer je Zakat Al Fitr

Palestina : Het Rode Halve Maan ziekenhuis heeft ons nodig

Het Rode halve maan ziekenhuis verwelkomt al bijna 70 jaarpasgeborenen en jonge moeders uit Jeruzalem. Allerhande medische zorg van hogekwaliteit wordt er versterkt: chirurgie, neonatale zorg, intensive care, enz.
Vandaag de dag kampt het ziekenhuis met groteproblemen. Het personeel worstelt elke dag  en blijft tochparaat ondanks de vele stroomonderbrekingen die fataal kunnen zijn!
Ik bied een zonnepaneel

Van hassanaats tot het oneindige

“Wanneer de mens sterft, houden zijn daden op, behalve drie: een doorlopende liefdadigheid, kennis waar anderen profijt van hebben of een oprechte zoon (of dochter) die smeekbeden voor hem verricht.”
(Profeet ﷺ)
Deze Ramadan 2021 kan je meedoen aan drie nieuwe Sadaqa Jariya projecten in 3 regio's:
  • Educatie voor 3000 kansarme kinderen in Ethiopië
  • Toegang tot zuiver drinkwater en elektriciteit in de meest
  • Het opbouwen van duurzame landbouw en het bestrijden van de hongersnood in Niger
Stel je voor dat je één Sadaqa Jariya verwijderd bent van het paradijs.
IK SCHENK MIJN AANHOUDENDE LIEFDADIGHEID

Wacht niet langer en wordt het antwoord op hun smeekbede

Met de pandemie zijn onze partners op het terrein overladen. Daarom verdubbelen wij voor deze Ramadan 2021 onze inspanningen om in al de behoeften te voorzien.
We zetten 800 000 euro in! Het dubbele van vorig jaar en dit om de distributie van de voedselpakketten in 9 landen te verzekeren.
De maand ramadan is een tijd van blijdschap en bezinning voor veel moslims. Maar voor de allerarmsten is het een tijd van grote angst en lijden.
Dankzij jouw donaties, kunnen we hoop geven aan 130 000 behoeftigen. De maand ramadan staat niet alleen in het teken van onthouding. Het is ook een maand van solidariteit en een maand waarbij delen centraal staat.
Ik doe mee
Sadaqa Jariya

Palestina: 36% van de studenten verlaten hun studies

Parrainer un étudiant de l’université d’Al Quds, c’est réaliser une incroyable Sadaqa jariya. Grâce à vous, cet étudiant fraîchement diplômé aura l’assurance de trouver un emploi. Il ne dépendra plus d’une aide extérieure et pourra se prendre en charge lui et sa famille et surtout contribuer à bâtir la société palestinienne.
Ik voed een gezin
39,569
Aantal donaties in 2020
Een golf van solidariteit die zijn vruchten heeft afgeworpen.
17,729
Aantal donateurs in 2020
Jullie waren met 18 000 om je medemens een hart onder de riem te steken.
63,186
Aantal behoeftigen voor voedselpakketten in 2020
Aan zovelen heb jij hoop kunnen gegeven.

Stel je voor Stel je even voor dat elke ouder op aarde zijn kind met een glimlach het vasten ziet verbreken.

Een voedselpakket is een week lang gemoedsrust en hoop

Stel je voor dat elk kind zijn buikje rond kan eten en jij kan dit voor zoveel mogelijk kinderen mogelijk maken.
Wees hun kans en laat deze maand hoopvol smaken.

Een gift van €20 is meer dan genoeg

Met €20 voed je een week lang een gezin.
Met €20 voed je een week lang een gezin. Elk voedselpakket bevat tussen 10 kg en 15 kg aan voeding om een gezin van 5 tot 7 personen te kunnen voeden, waarvan de inhoud per land kan verschillen (dadels, linzen, rijst, suiker, olie, tarwe, enz.).
Ik voed een gezin

Zakat Al Maal

Zakat is een zuil van de islam.
Schiet in actie in tijden van corona.
Ik doneer mijn zakat

Ik vast niet mee, wat nu?

“(Vast) het bepaald aantal dagen (van Ramadan) Maar als één van jullie ziek is of zich op reis bevindt, dan kan hetzelfde aantal dagen worden ingehaald op andere dagen. Er is een losprijs voor degenen die niet kunnen vasten (door ouderdom ziekte of reizen). Zo hoort men voor elke gegeten dag een arme te voeden …”
(Koran 2: 184)
Iedereen die zijn/haar gemiste vastendagen niet kon inhalen voor het aanbreken van de maand ramadan dient een fidya te betalen. Men voedt een behoeftige persoon i.p.v. te vasten d.m.v. een betaling van een maaltijd per dag. Dit bedrag is vastgelegd op 5 euro door de Moslimexecutieve van België.

Welke impact heeft mijn fidya?

Jouw fidya zal omgezet worden in voedselpakketten. Elk voedselpakket is goed voor een week lang voedsel voor een gezin.
Ik geef mijn fidya uit

Peter- en meterschap

Een weeskind helpen is een kind hoop geven. Het is dé kans om samen met onze geliefde Profeet ( ﷺ) te zijn in het paradijs.
Ik word meter/peter

Zij hebben ons gekozen om hun
goede daden tot leven te brengen

"Je kan perfect je donaties traceren. Je krijgt voldoende feedback door foto's en video's. Ik ben zeer tevreden. Bedankt dat jullie me geholpen hebben mijn droom te verwezenlijken :)".
Belkorchi
Review Google
"Een geweldige organisatie die ik al jaren steun voor haar geweldig humanitair werk over de hele wereld."
Mohamed Amine Chairi
Review Google
"Een serieus en geëngageerd team dat zijn best doet om ervoor te zorgen dat de menselijke waardigheid overal ter wereld wordt geëerbiedigd".
Toufik Khalil
Review Facebook

Zij hebben ons gekozen om hun goede daden tot leven te brengen

Peter- en meterschap

Een weeskind helpen is een kind hoop geven. Het is dé kans om samen met onze geliefde Profeet ( ﷺ) te zijn in het paradijs.
Ik word meter/peter

Zakat Al Maal

Zakat is een zuil van de islam. Schiet in actie in tijden van corona.
Ik doneer mijn zakat

Jouw gift is volledig traceerbaar.

HOE KAN IK EEN ARME VOEDEN TIJDENS DE MAAND RAMADAN?
Het programma van de ramadan bij Karama Solidarity start zes maanden voor de aanvang van de gezegende maand.Dit is om de distributie van de voedselpakketten mogelijk te maken voor het begin van de vastenmaand.

Elk voedselpakket is samengesteld naargelang de specifieke eetgewoonten per land voor de behoeftigen.

Tijdens de ramadancampagne kan je op elk moment een voedselpakket doneren. Dit betekent zelfs als je in de laatste 10 dagen een schenking doet, een gezin in nood tijdig een voedselpakket zal ontvangen.

WAT ZIT ER IN EEN VOEDSELPAKKET?
Elk voedselpakket bevat ongeveer 10 tot 15 kg aan voeding om een gezin van 5 tot 7 personen te kunnen voeden.De inhoud kan verschillen per land en naargelang de eetgewoonten. Men zal meestal wel altijd het volgende aantreffen: dadels, linzen, rijst, suiker, olie, tarwe, ingeblikt vlees en vis.
IN WELKE LANDEN WORDEN DE VOEDSELPAKKETTEN UITGEDEELD?
De voedselpakketten voor het jaar 2021 zullen uitgedeeld worden in 9 landen die getroffen zijn door hongersnood: Bangladesh, Ethiopië, Kenia, Mali, Myanmar, Niger, Turkije (Syrische vluchtelingen), Marokko en Palestina (Westelijke Jordaanoever). 130 000 behoeftigen die in erbarmelijke omstandigheden leven zullen gevoed worden.
WAARVOOR ZAMELT KARAMA SOLIDARITY IN TIJDENS DE RAMADAN?
Tijdens de maand ramadan zamelt Karama Solidarity in voor: voedselpakketten, jouw Sadaqa Jariya, weeskinderen, jouw Zakat al-Fitr, jouw Zakat al-Maal en jouw Fidya.
WANNEER MOET IK MIJN ZAKAT AL FITR BETALEN?
Je betaalt jouw Zakat al-Fitr vóór het Eid-gebed (of op een willekeurige dag van de maand ramadan). Sommige islamitische rechtsscholen staan zelfs de betaling van Zakat al-Fitr toe, vóór de aanvang van de gezegende maand.

Voor meer informatie neem best contact op met een imam of een moslimtheoloog
WIE KOMT IN AANMERKING VOOR ZAKAT AL FITR?
Zakat al-Fitr zal voor jou worden omgezet in voedsel dat vervolgens aan de behoeftigen (weeskinderen, weduwen, ouderen en alle andere kwetsbare personen) over verschillende landen zal worden uitgedeeld.

« De verplichte liefdadigheid is … slechts bedoeld voor de armen, … voor de behoeftigen en degenen die in dienst zijn gesteld om de fondsen te innen en voor degenen wiens harten verzoend zijn en om gevangenen te bevrijden; en voor de schuldenaren; en voor Allah’s Zaak en voor de reiziger … »
(Koran 9: 60)
WELKE STAPPEN MOET IK ONDERNEMEN ALS IK NIET KAN VASTEN?
Als je niet kan vasten mits een geldige reden, dien je een fidya te betalen. Voor elke gemiste vastendag voed je een behoeftige d.m.v. een betaling van een maaltijd per dag. Dit bedrag is vastgelegd op 5 euro door de Moslimexecutieve van België.

Als iemand opzettelijk een dag niet vast zonder een geldige reden, moet men een kaffarah uitbetalen. Voor meer informatie consulteer hiervoor best een geleerde.

Je moet een fidya of een kaffarah betalen? Karama zet jouw fidya/kaffarah om in een maaltijd voor kansarmen.

"De meest kwetsbaren zijn in nood aan jou"

Hier in België hebben we sociale zekerheid. We kunnen genieten van een bescherming. Maar als je de Middellandse Zee oversteekt, is er geen vangnet meer. Armoede en honger nemen elke dag toe. Wij hebben onze inzet dit jaar verdubbeld. Wij hopen het aantal behoeftigen die het zich niet kunnen veroorloven om de maand ramadan naar behoren door te brengen, verder en nog meer te kunnen helpen. 

Jamal Zahri, President van Karama Solidarity

Stel je een wereld voor waarin iedereen elke avond genoeg te eten heeft.

Ik bied een voedselpakket vol hoop aan
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring heeft op onze website.
Akkoord
FrançaisTurkiye